Rosenhanska Magasinet – 2011

Rosenhanska Magasinet 2011-apr-20

Torps Säteri, Husby-Oppunda

http://kartor.eniro.se/m/a9vfI

Konst och bröllopsutställning

 

Utställning av en av världens största oljemålningar

”Midsommar”

88 m2 oljemålning!

 

 

Den 7-8 maj mellan kl 11-17 har Rosenhanska Magasinet på Torps Säteri utanför Nyköping en unik konstutställning.

Här kommer besökarna få se en av världens största oljemålningar föreställande en bröllopsceremoni år 1066 fk!

Gör en utflykt till Rosenhanska och se konst med erotiska inslag av bl.a Ylva Maria Thompson och Asle Nyborg.

Mat och Kaffeservering

För mer info om Konstrundan www.foreningikonst.se

 

Den unika tavlan föreställer en bröllopsceremoni vid midsommarsolstånd år 1066 fk. Tavlan donerades 1997 till Nationalmuseet på villkor att den ersatte Midvinterblot av Carl Larsson. Tavlan blev liksom Midvinterblot refuserad och transporterades därför tillbaks till ST: Petersburg där den är producerad av Knyaz Rikard, medlem av Russian Union of Artists.

 

– Idén att bjuda in Knyaz Rikard till konstrundan grundar sig i att jag och min man faktiskt står modeller för brudparet på tavlan! säger Jacqueline Hellsten ägare av Rosenhanska Magasinet. Knyaz Rikard är också initiativtagare till de stora betongstatyerna utefter E4:an söder om Nyköping varför han känns högst aktuell för Nyköpings konstrunda.

På Rosenhanska Magasinet ställer även Ylva Maria Thompson, Asle Nyborg, Marcus Lövkvist, Arto Paolo och Sven Olof Lundin ut sin konst.

 

Ylva Maria Thompson, en Bad Girl i svenskt kulturliv som på alla sätt försvarar sitt dåliga rykte.

“Konsten måste stå fri från all form av opportunism. Att ställa de frågor som inte ställs någon annanstans, att utmana förlegade värderingar och stå i opposition är oundvikligt och absolut nödvändigt. Jag uppför mig därför inte enligt normen och protesterar mot snäva genusroller genom mitt liv, mitt skivande och min konst. (Y)”

Ylva Maria är mest känd för att ha gjutit av 100 kvinnors muttor och presenterat sexfilmer på TV1000.

Hennes konst är lika politisk som den är naken.

Hon har arbetat som konstnär sedan 1996 och är medlem i KRO och BUS.

 

Asle Nyborg är en av våra mest kända Norska konstnärer och med det prestigefyllda Galleri Brandstrup artistpriset. Han studerade vid National Art Academy i Oslo och Trondheim.

– Jag utsöndra ett distinkt tema eller inriktning på mitt arbete, dynamiken mellan observatören och den observerade är viktigt. Här i är ofta en mycket sensuell upphetsning, tydligt uttryckt i det verk där jag fokuserar på kroppen och sinnlighet. Jag använder fotografier tagna på främlingar, slumpmässigt utvalda i allmänheten, säger Asle Nyborg som är verksam i Skåne.

 

Markus Lövkvist är född 1985 i Husby-Oppunda utanför Nyköping.

Han är utbildad på International Center of Photography i New York, men är till stor del självlärd. Vid sidan av den dokumentära fotografin är det undermedvetna som ofta träder fram i hans bilder. Han ser gärna att betraktaren skapar en egen tolkning av hans verk som förhoppningsvis skapat en reaktion inombords.

 

 

 

 

Lörd-Sönd 11-17

Mat och kaffeservering

 

Jacqueline Hellsten

Torps Säteri

S-640 33 Bettna

+46(0)155-93041

+46(0)70-725 62 69

www.rosenhanskamagasinet.se

Rosenhanska Magasinet – hitta.se

 

 

Comments are closed.